Lustgård i kruka har bytt namn till Nygårdens kryddor & sånt och jag hänvisar därför till den nya hemsidan www.nygardenskryddor.se
Som svampkonsulent, diplomerad plockare och entusiastisk svampälskare blir det lätt en hel del prat om svamp, framför allt på hösten.…
Sommarkyndel, Satureja hortensis, är en av de kryddor som jag inte kan tänka mig att vara utan! Detta är en…
En härlig krydda med många olika sorter. Genom åren har jag testat varianter av den vanligaste arten Ocimum basilicum men…
Ljusgröna, lysande, sitter de där på granarna på våren. Granskotten med sin ljuvliga färg och sötsyrliga smak av skog. Det…
I slutet på 1990-talet, inför starten av min handelsträdgård, fick jag pengar från Länsstyrelsen för att kunna åka runt i…
Personligen tycker jag fisk är godast inlagd, gravad eller kallrökt. Undantaget är väl förvisso stekt gädda eller abborre. Inlagd fisk…
Tänk den som hade en egen sparrissäng! Sparris tillhör mina favoritgrönsaker, men preferensen gällande denna vårprimör har förändrats ganska drastiskt…
Att använda salt som konserveringsmetod var vanligt förr innan kyl och frys blev standard i våra hem. Fortfarande används saltet…
Vissa av mina kryddor kommer bäst till sin rätt om de används som bordskrydda eller som smaksättare av kalla såser…
Vegetariska biffar är väldigt gott. Det är roligt att pröva olika ingredienser och smakkombinationer. En nackdel är att det i…